Life.panorama.am-ը գրում է.

Մաթեմատիկոսը ստացել է իդեալական պիցցայի «բանաձևը»

Հայտնի է, որ պիցցայի ձևերից և չափսերից կախված է նաև նրա համը: Այդ պատճառով բրիտանացի մաթեմատիկոս Եվգենիա Չենգը որոշեց գիտական մոտեցում ցուցաբերել այս ուտեստի օպտիմալ չափսերը որոշելու համար:

Նա ուսումնասիրել է պիցցայի ընդհանուր չափսը, խմորի հաստությունը և միջուկի քանակը` մեկ կծումի համար:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել