Խորովածային դիվանագիտությամբ ընդդեմ խավիարային դիվանագիտության (ֆոտոշարք)Aravot.am-ը գրում է.

Եվրոպայի խորհրդի պալատում՝ նիստերի դահլիճի դիմաց գտնվող սրահում, այսօր տարածվել էր խաղողի տերեւով տոլմայի եւ խորովածի հոտը: Սեղաններին նաեւ չամիչով փլավ էր, հայկական պանրի տեսականի, սուջուխ, գինի, լավաշ, մեղր, մածուն եւ այլն: Պաշտոնապես այս ամենը կոչվում էր գինու համտես՝ «Հայկական խաղողի կախարդանքը»: Սակայն, ինչպես արդեն նշեցինք, սեղաններին միայն գինի չէր: Ու այն, թե ինչպես անցավ այս համտեսը՝ փոքր ինչ հիշեցնում էր Աբովյան քաղաքում Հովհանես Մկրտիչ եկեղեցու բացման արարողությունից հետո տեսարանը: Եվրոպացի պատվիրակներն ուղղակի հաշված րոպեների ընթացքում սրբեցին, մաքրազարդեցին սեղանները: Անցած տարիների ընթացքում լուսաբանած լինելով Եվրոպայի խորհրդի խորհրդարանական վեհաժողովի աշխատանքները՝ երբեւէ նման պատկերի ականատես չէինք եղել: Սակայն ինչպես «Առավոտին» հայտնեց Եվրոպայի խորհրդի տեղական եւ տարածաշրջանային իշխանությունների կոնգրեսում Հայաստանի պատվիրակության ղեկավար Էմին Երիցյանը՝ նման ճաշկերույթներն ավանդույթ են ԵԽ այս մարմնի համար. 

Նյութն ամբողջությամբ՝ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել