Բաղադրությունը

բեկոնի 6-8 կտոր
սպիտակ հացի 4 հաստ շերտ
2 ձու
80 մլ սերուցք (10%) կամ կաթ
2 ճաշի գդալ քերած պանիր (ցանկալի է «Պարմեզան» տեսակի)
1ճաշի գդալ մանր կտրատած մաղադանոս
2 միջին չափի լոլիկ

Ըստ ցանկության կարող եք օգտագործել նաև սխտոր ,աղ, աղացած պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Միջին կրակի վրա տաքացնել թավան: Թավայի մեջ դնում ենք բեկոնները և տապակում երկու կողմերը  առանց յուղի մոտ 5 րոպե

Հավկիթները հարում ենք քերած պանրի, մաղադանոսի, ճզմած սխտորի, սերուցքի կամ կաթի հետ: Ավելացնում ենք նաև աղն ու պղպեղը:

Տաքացնում ենք երկրորդ թավան և հալեցնում 50 գրամ սերուցքային կարագ: Հացը թաթախում ենք արդեն պատրաստի ձվային խառնուրդի մեջ և դնում թավայի մեջ:

Տապակում ենք երկու կողմն էլ այնքան,մինչև կարմրի: Պատրաստի գրենկիները դնում ենք ափսեների մեջ ավելացնելով նաև շերտերով կտրած լոլիկն ու տապակած բեկոնը:

Բարի ախորժակ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել