
Ես Ֆեյբուքով կարճ հարցումներ անցկացրի, որպեսզի պարզեմ, թե մարդիկ ավելի շատ կծու թե քաղցր ուտեստներն են նախընտրում: Ի զարմանս ինձ, պատասխանողների մեծ մասը նախընտրում էին կծուն: Այդ պատճառով էլ ես որրոշեցի ներկայացնել կծու ճաշատեսակի բաղադրատոմս, որը պատրաստվում է խորը թավայի մեջ:
Խորը թավայում պատրաստվող կարկանդակների մեծ մասը յուղալի են, դրանց խմորը դժվար է պատրաստել, իսկ ես ոչ ժամանակ, ոչ հավես, ոչ էլ ցանկություն ունեմ այդպիսի բարդ բաղադրատոմսերով ճաշատեսակներ պատրաստել:
Այդ իսկ պատճառով ես ձեզ հասարակ խմորով պիցցայի իմ սիրած բաղադրատոմսը: Ես գրեթե ամեն շաբաթ այս բաղադրատոմսով պիցցա եմ պատրաստում: Նույնը խորհուրդ կտամ նաև ձեզ:
Հենց որ խորը թավայում պատրաստվող (Չիկագոյի եղանակով պատրաստվող) պիցցայի ամենբարդ մասը հաղթահարեք, ամեն ինչ շատ հեշտ կլինի, իսկ ամենաբարդը խմորի պատրաստումն է: Վերցրե՛ք կլոր կաթսա և այն պատե՛ք ձիթապտղի յուղով: Լցրեք այնտեղ խմորը և սկսեք տարածել այն: Հարկավոր է, որ խմորի եզրերը առնվազն 2.5 սմ. բարձրություն ունենան: Խմորի շերտին կարող եք ավելացնել պանիր, այլ բաղադրատարրեր ըստ ձեր ճաշակի և շատ սոուս: Դրեք այն փուռը և հաշված րոպեների ընթացքում պիցցան պատրաստ կլինի:
Այս կարկանդակն այնքան համեղ էր: Չնայած, որ այս պիցցայի մեջ կարագ չէր օգտագործվել, պանրի, սոուսի և տապակած բանջարեղենի շնորհիվ այն հիանալի համ ուներ: Դրա արտաքին մասը շատ խրթխրթան էր, իսկ ներսի մասը մի փոքր խմորային: Ես չկարողացա ճաշակել ողջ պիցցան, քանզի երկու կտորից հետո արդեն կուշտ էի: Չիկագոյի եղանակով պատրաստված պիցցան բավականին սննդարար է:
Եթե խմորի շերտը նախօրոք պատրաստ լինի կամ եթե խանութից պիցցայի որակյալ շերտ գնեք, այս կարկանդակի պատրաստման համար կպահանջվի ընդամնեը 45 րոպե: Սա բավականին հասարակ և առողջ սննդատեսակ է, որի պատրաստման համար հարկավոր են ընդամենը մի քանի հիմնական բաղադրատարրեր:




