1in.am-ը գրում է.
Պատճառը, որի հետևանքով խնձորները կորցնում են իրենց համային հատկնիշներն ու ավելի քաղցր են դառնում, գլոբալ տաքացումն է, գրում է The Daily Mail-ը:
Տվյալները, որ հավաքվել են 1970-2010 թթ.՝ Ճապոնիայի երկու այգիներից, ապացուցում են, որ կլիմայի փոփոխությունն ազդում է խնձորի համի ու արտաքին տեսքի վրա, հայտարարել է հետազոտական խումբը:
Անալիզը ցույց է տվել թթվայնության ու հյութալիության նվազում, սակայն՝ շաքարի բաղադրության աճ:
Նախորդ հետազոտությունը ցույց էր տվել, որ գյոբալ տաքացման հետևանքով խնձորները սկսել են վաղ ծաղկել: Բացի այդ, բերքի վրա ազդում է տեղումների քանակն ու օդի ջերմաստիճանը:

Նյութի աղբյուր՝ http://www.1in.am/arm/more_entertainment_206924.html
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել