Հելսինկիի համալսարանի և Արևելյան Ֆինլանդիայի համալսարանի գիտնականները հետազոտություն են հրապարակել, որում ասվում է, թե որ մթերքներն են օգնում խումհարի դեմ պայքարում:
Ինչպես պարզվել է, առաջինն, ինչ անհրաժեշտ է, դա մեծ քանակությամբ L-ցիստեին ամինաթթու պարունակող մթերքներն են: Այդ ամինաթթուն ամենաշատը պարունակում են հում ձուն, արևածաղկի հում սերմերը և թարմ ոլոռը:
Ուսումնասիրությունը պարզել է, որ L-ցիստեինի և խումհարի նշանների պակասելու միջև զգալի կապ կա: Անձինք, ովքեր օգտագործել են այդ մթերքները, նկատել են, որ իրենց մոտ նվազել է գլխացավը, սրտխառնոցը, սթրեսը և անհանգստությունը:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել