Բաղադրամասեր

1 կգ սմբուկին ՝

50 գ պարմեզան պանիր,

Մի փոքր կապ մաղադանոս,

Աղ – 1.5 թ/գ,

Սև աղացած պղպեղ – 0.5 թ/գ,

1 պճեղ սխտոր,

1 հատ ձու,

50 գր չորահաց,

Աղ և սև պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկները լավ լվանալ, շարել տապակի մեջ և 30 րոպեով դնել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը (սմբուկները պետք է փափկեն): Թողնել, որ սմբուկները սառչեն, մաքրել, շարել քամիչի մեջ, որպեսզի ավելորդ հյութը հոսի:

Մաղադանոսը մանրացնել, լցնել թասի մեջ: Սմբուկը մանրացնել, ավելացնել մաղադանոսի վրա:

Ավելացնել աղ, սև պղպեղ, մանրացրած սխտոր, ձու և լավ խառնել: Ավելացնել չորահացը, նորից խառնել:

Ձևավորել կոտլետներ, թաթախել ալյուրի մեջ և 2 կողմից տապակել լավ տաքացրած բուսայուղի մեջ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել