Միչիգանի համալսարանի գիտնականները ուսանողների շրջանում անց են կացրել ուսումնասիրություն և անվանել «թմրանյութ մթերքները»: Այս մասին հայտնում է Mail Online-ը:

Սննդամթերքի շարքում, որն առաջացնում է կախվածություն, ընդհանուր բաղադրիչ ունեցող ապրանքներն էին: Դրանք բոլորը պարունակում են ածխաջրեր և ճարպեր ՝ համապատասխանաբար 2:1 հարաբերակցությամբ: Գիտնականները նշում են, որ բաղադրիչների նույն հարաբերակցությունը նկատվում է կրծքի կաթում:

Վտանգավոր մթերքները հայտնաբերելու համար օգտագործվել է սննդային կախվածության սանդղակ՝ 35 տարբեր մթերքների համար: Առավել կախվածություն առաջացնող մթերքներն են կաթնային շոկոլադը, պաղպաղակը, տորթը, չիպսերը, ֆրի և պիցցան: Բուրգերը և ադիբուդին ևս ոչ պակաս կախվածություն են առաջացրել հարցվածների շրջանում:

Գիտնականները նշել են, որ վաղ տարիքում մարդու ուղեղը հիշում է սնունդից ստացված հաճույքը: Ահա թե ինչու մեծահասակների շրջանում մեզ դուր են գալիս առաջին համային զգացումներն առաջացրած մթերքները։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել