Ազատ էներգիայի պակասի գլխավոր, եթե ոչ միակ պատճառը շլակներով օրգանիզմի լցված լինելն է, ինչը, բացի ամենից, բոլոր հիվանդությունների առաջին պատճառն է:
Մարդու մարմինն իր մեջ պահում է մահացած բջիջների մասնիկներ, սպիտակուցային և ճարպային զանգված: Այդ աղբը խանգարում է օրգանիզմի նորմալ գործելուն, խոչընդոտում է բջիջների «շփմանը»՝ նվազեցնելով դրանցով իրար փոխանցվող էլեկտրական ազդանշանների ուժը:
Ավելորդ քաշի, հիվանդություննների, ծերացման, ընկճախտի, վատատեսության, կենսական ուժի բացակայության պատճառն անգրագիտությունն է:
Պատճառը պարզ է՝ ոչ ճիշտ սնվելը: Բայց նույնիսկ խիստ բուսակերությունը ոչնչի չի բերի ճիշտ սնվելու սկզբունքները չիմանալու և չպահպանելու դեպքում: Այդ սկզբունքները շատ պարզ են, դրանք բնությունն է սահմանել:
Ջերմային մշակման ենթարկված սնունդն էքստրեմալ ծանրաբեռնվածություն է օրգանիզմի համար, քանի որ դրանում առկա ամբողջ արժեքավոր մասը ոչնչանում է:
Մարդիկ շատ լավ հետևում են արտաքին հիգիենային, իսկ ներքին մաքրության մասին քչերն են մտածում: Օրգանիզմը չի հասցնում մաքրել մնացորդները, ստիպված է ներծծել այդ ամբողջ աղբը: Որպես հետևանք՝ օրգանիզմում խցանումներ են առաջանում:
Օրգանիզմը հսկայական պահուստներ ունի, ուստի մարդը երբեմն դիմանում է մինչև 70 տարեկան, երբեմն՝ ավելի երկար: Սակայն ամեն ինչ իր վերջն ունի:
Սակայն նախկին առույգությունը վերադարձնել հնարավոր է:
Օրգանիզմը մաքրելու համար նախ պետք է մաքրել լյարդը: Դա պետք է անել աստիճանաբար, մի քանի փուլով․
Հաջորդական սնվել,
Ընտրողական սննդակարգ, մի շարք մթերքներից հրաժարում,
Հումակերություն:
Բացառապես բնական մթերքների օգտագործմանը միանգամից անցնելու դեպքում օրգանիզմը կարող է չդիմանալ կտրուկ փոփոխությանը, օրգանիզմին ժամանակ է պետք հարմարվելու համար: Պետք չէ ամեն ինչ միաժամանակ ուտել, այլ նախ՝ մի տեսակի մթերքներ, հետո՝ մյուս: Նախ՝ պետք է ուտել այն, ինչն ավելի հեշտ է յուրացվում: Խմել կարելի է միայն ուտելուց 15 րոպե առաջ կամ ուտելուց 2 ժամ հետո:
Երկրորդ փուլը, որին ցանկալի է հնարավորինս շուտ անցնել, ենթադրում է ոչ միայն մթերքների հաջորդական օգտագործում, այլև իրար հետ համադրվող մթերքներ: Միակ բանը, որը համադրվում է գրեթե ամեն ինչի հետ, թարմ կանաչին է, ուստի իդեալական տարբերակում մեկ ուտելու ընթացքում օգտագործվող մթերքների քանակը պետք է նվազագույնի հասցվի:
Մի շարք մթերքներ պետք է աստիճանաբար բացառել սննդակարգից՝
- Հացաբույսեր,
- Հացահատիկներ,
- Սպիտակ ալյուրով մթերքներ,
- Խմորիչով հաց,
- Կաթ,
- Պահածոներ:
Լյարդը լցվում է մազութանման զանգվածով, սոյան օրգանիզմում մնում է լորձի տեսքով, աղիների պատերը փառով են ծածկվում:
Հատիկավորները շատ վատ հավասարակշռվող սպիտակուց են պարունակում: Ավելի լավ է՝ մսով սնվել, քան շիլաներով և մակարոնով:
Իսկ կաթը պարունակում է կազեին: Կաթը մարդու օրգանիզմում վերածվում է փայտի սոսնձի նման նյութի:
Սննդակարգում պետք է միայն բնական մթերքներ մնան՝
- Թարմ, սառեցված կամ չորացված բանջարեղեն և մրգեր,
- Ծովային ջրիմուռներ,
- Ընկուզեղեն,
- Արևածաղկի սերմեր,
- Մեղր,
- Եվ ոչ մի ջերմային մշակում, ամեն ինչ՝ հում վիճակում:
Սննդակարագը պետք է աստիճանաբար փոխել, որ օրգանիզմը հասցնի հարմարվել: Միկրոֆլորան լիովին վերափոխվում է մեկ տարում: Մինչև այս ժամկետի վերջը սննդակարգում այլևս չպետք է ոչ մի վերամշակված սնունդ մնա:
Իսկ ձմռանը կարելի է սննդակարգում ներառել ցորենի, եգիպտացորենի, լոբու, սիսեռի ծիլեր:
Պատրաստումը պարզ է՝
- Վաղ առավոտից սերմերը թրջեք ջրում:
- Երեկոյան դրեք քամոցի կամ մաղի մեջ, լվացեք, ծածկեք խոնավ թանզիֆով:
- Առավոտյան կենդանի սնունդ կտեսնեք:
- Եգիպտացորենը և լոբին պետք է մեկ օր թրջել և նույնքան կամ ավելի երկար թողնել մնա՝ երբեմն լվալով:
Ցորենը և եգիպտացորենը կարելի է հում վիճակում ուտել: Ցորենի ծիլերը բուժիչ հատկություն ունեն: Դրանք պետք է լավ ծամել, բայց եթե ծամելիս ռետինանման զանգված է ստացվում, այդ տեսակը հարմար չէ, պետք է ուրիշ տեսակ գտնել:
Լոբազգիները պետք է լցնել եռացող ջրի մեջ և միայն հասնցել եռման ջերմաստիճանի:
Ինչպես կենարար ջուր պատրաստել՝
1. Նախ՝ պետք է ջուրը հասցնել եռման ջերմաստիճանի և արագ սառեցնել սառը վաննայում: Այսպիսի ջուրն ավելի օգտակար է, քան պարզապես եռացածը:
2. Կաթսայի մեջ 5-7 սև կայծքար դրեք, ծածկեք թանզիֆով և թողեք երկու օր: Հետո ջուրը զգուշությամբ ուրիշ տարայի մեջ դատարակեք, ներքևի 2-4 սմ շերտը պետք է թափել:
Այս ջուրը բուժիչ հատկություններ ունի:
3. Ստացված ջուրը դրեք սառցարանը: Հենց կաթսայի վրա առաջին սառուցը հայտնվի, ջուրը լցրեք տարայի մեջ, նորից դրեք սառցարանը:
Վերջին սառեցումը պետք է անել հենց պլաստմասե տարայով: Երբ ջուրը երկու երրորդով սառչի, սառույցի մեջ անցք արեք և թափեք մնացած ջուրը: Սպասեք, մինչև սառույցը հալվի սենյակային ջերմաստիճանում, արդյունքում կստացվի բարձրագույն որակի ջուր:
4. Եթե օղականման մագնիս ունեք, դրա միջով անկացրեք ջուրը՝ կառուցվածքն ավելի ամրապնդելու համար: Ստացված ջուրը բուժիչ հատկություններ ունի՝ մաքրում է օրգանիզմը և երկարատև օգտագործման դեպքում ազատում է մի շարք հիվանդություններից: Դրա հատկությունների պահպանումը սահմանափակվում է մոտ 7 ժամով:
Մեծ քանակությամբ օսլա պարունակող մթերքներն օրգանիզմին ոչինչ չեն տալիս՝ բացի դատարկ կալորիաներից և լորձից: Ահա թե որտեղից է գալիս մրսածությունը:
Հում սննդից հնարավոր չէ գիրանալ՝ անկախ օգտագործած կալորիաների քանակից:
Հում սննդի անցնելիս հին հիվանդությունները կարող են սրվել: Պետք չէ անհանգստանալ, դա նշանակում է, որ օրգանիզմն ազատվում է թափոններից:
Պարտադիր պետք է սննդակարգում ծովային ջրիմուռներ, ծաղկափոշի և կտավատի յուղ ներառել, ինչը կօգնի անցումային շրջանում փոխհատուցել անհրաժեշտ նյութերի ժամանակավոր պակասը: