Բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ - 500 գ
- Սունկ շամպինիոն - 70 գ
- Բուսայուղ - ըստ ճաշակի
- Կանաչի - ըստ ճաշակի
- Աղ - ըստ ճաշակի
- Պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Սնկերը մանր կտրատում ենք, ավելացնում կտրատած կանաչին և աղ ու պղպեղ ցանում:
Կարտոֆիլը լավ լվանում ենք, բայց կարող ենք նաև չկեղևազրկել: Այն կտրատում ենք և յուրաքանչյուր կտրվածքի մեջ լցնում լցոնը:
Կարտոֆիլները դնում ենք փայլաթիթեղապատ ձևամանի մեջ, մի փոքր բուսայուղ լցնում և ամբողջությամբ փակում փայլաթիթեղով: Եփում ենք 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-45 րոպե:
Ահա և վերջ:
Կարտոֆիլը լավ լվանում ենք, բայց կարող ենք նաև չկեղևազրկել: Այն կտրատում ենք և յուրաքանչյուր կտրվածքի մեջ լցնում լցոնը:
Կարտոֆիլները դնում ենք փայլաթիթեղապատ ձևամանի մեջ, մի փոքր բուսայուղ լցնում և ամբողջությամբ փակում փայլաթիթեղով: Եփում ենք 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-45 րոպե:
Ահա և վերջ:
Պատրաստեցինք շատ համեղ ու գեղեցիկ կարտոֆիլ։
Նյութի աղբյուր՝ https://www.cooks.am/կարտոֆիլ-շրթհարմոն/?fbclid=IwAR1uzKFHawsBFQ14QFwQ5e2qc0chkpbm0R_J_fIsUWzyq04y2CjHB08kBP4
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել