Տեխասի համալսարանի ամերիկացի գիտնականները ձու ուտելու վտանգի երկու հիմնական պատճառներն անվանել են առասպելներ, որոնք ենթադրաբար ազդում են սրտանոթային համակարգի վրա և մեծացնում շաքարախտի առաջացման ռիսկը: Այս մասին հայտնում է Texas Tech Today-ը:

Հստակեցվում է, որ թեզն այն է, որ մարդը շաբաթվա ընթացքում պետք է ուտի ոչ ավելի, քան երեք ձվի դեղնուց` առողջ ապրելակերպը պահպանելու համար, ինչպես նաև նվազեցնի խոլեստերինի սպառումը, որը հրահրում է սրտանոթային հիվանդություններ։

Այս տեղեկատվությունը հերքելու համար անցկացվել է երկու փորձ, որին մասնակցել են 48 կամավորներ: Առաջինի ընթացքում մասնակիցները պետք է նկարեին օրական սպառվող սնունդը տեսախցիկով, այնուհետև նյութերը ուղարկեին գիտնականներին: Փորձի այս մասը օգնել է պարզել, որ մարմնում հագեցած ճարպերի ավելցուկի վրա ազդում է ոչ թե ձուն, այլ դրան վնասակար հավելումները` խոզապուխտ, երշիկ, կարագ։

Image result for Ученые опровергли опасность употребления яиц

Այս տեղեկատվությունը հերքելու համար անցկացվել է երկու փորձ, որին մասնակցել են 48 կամավորներ: Առաջինի ընթացքում մասնակիցները ստիպված էին լինում վերցնել օրական սպառվող սննդի տեսախցիկ, այնուհետև նյութեր ուղարկել գիտնականներին: Փորձի այս մասը օգնեց պարզել, որ մարմնում հագեցած ճարպերի ավելցուկը ազդում է ոչ թե ձվերի, այլ նրանց համար վնասակար հավելումների վրա` խոզապուխտ, երշիկ, կարագ:

Related image

Երկրորդ փորձի ընթացքում կամավորներին առաջարկվել է ուտել կոնկրետ տեսակի նախաճաշ՝ կաթնաձվածեղ, նախաճաշ հագեցած ճարպով, նախաճաշ հագեցած ճարպով և կաթնաձվածեղ կամ «հսկիչ նախաճաշ»՝ նույն քանակությամբ կալորիաների, ճարպերի, ածխաջրերի և սպիտակուցների պարունակությամբ: Պարզվել է, որ առանց հավելանյութերի ձու ուտելը չի ազդում արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի վրա:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել