Բաղադրիչներ
- հավի ֆիլե – 500 գր
- քունջութ – 50 գր
- սոյայի սոուս – 50 մլ
- մեղր – 2 ճ/գդ
- կոճապղպեղ (имбирь) – ըստ ճաշակի
- սխտոր – 1 պճեղ
- ձիթայուղ – 3 ճ/գդ
- աղ – ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև – ըստ ճաշակի
- կանաչի – զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակ
- Հավի ֆիլեն կտրատում ենք:
- Սխտորը ճզմում ենք, իսկ կոճապղպեղը՝ անցկացնում քերիչով:
- Սոյայի սոուսն ու մեղրը լցնում ենք ամանի մեջ, ավելացնում սխտորն ու կոճապղպեղը: Միսը լցնում ենք սոուսի մեջ, խառնում և 30 րոպեով տեղափոխում սառնարան, որպեսզի մարինացվի: Այս ընթացքում տապակում ենք քունջութը:
Այնուհետև բուսայուղապատ թավայի մեջ 10-15 րոպեով տապակում ենք միսը: Մարինադի կեսը լցնում ենք մսի վրա, ավելացնում աղն ու պղպեղը: - Միսը լցնում ենք մատուցվող ափսեի մեջ, վրան ավելացնում մնացած մարինադն ու քունջութը և ըստ ճաշակի կտրատած կանաչի ավելացնում:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել