Շատերը արդեն սկսել են սպիտակ գիլասով մուրաբա պատրաստելը։ Ինչ խոսք, ես նույնպես պատրաստեցի։

Արդեն երկար տարիներ է՝ միշտ տատիկիս բաղադրատոմսով եմ պատրաստում և համոզված եմ, որ այն ամենահամեղն է։

Ահա բաղադրատոմսը։

Բաղադրամասեր

1 կգ սպիտակ գիլասին ՝ 

1.2 կգ շաքարավազ,

1,5 բաժակ ջուր,

վանիլին,

հիլ,

մեկ փոքր կտոր կիտրոն

Պատրաստման եղանակը

Ընտրել առողջ, հասուն գիլասներ։ 

Լավ լվանալ պոչերը մաքրել, կորիզները հեռացնել։

Հարկավոր է շաքարավազից օշարակ պատրաստել, որի մեջ ավելացնել հիլը, կիտրոնը, վանիլինը։

Գիլասները նույնպես լցնել օշարակի մեջ և եփել։

Ցանկալի է կրակը շատ կամաց լինի, որ չայրվի։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել