Կանաչ ոլոռը ոչ միայն համեղ է, այլև օգտակար առողջության համար։
Այն մեծ քանակով որակյալ սպիտակուց է պարունակում, ածխաջրեր, բջջանյութ, կալցիում, երկաթ, վիտամիններ։
Ձեզ եմ ներկայացնում 6 պատճառ, թե ինչու է հարկավոր օգտագործել այս մթերքը։
Արյան համար
Կանաչ ոլոռը մեծ քանակով երկաթ է պարունակում, որն օգնում է բարձրացնել հեմոգլոբինի մակարդակը։ Ոլոռը նաև միացություններ է պարունակում, որոնք օգնում են մաքրել արյունը։
Ամրացնում է ոսկորները
Կանաչ ոլոռը մեծ քանակով վիտամին C և կալցիում է պարունակում։ Նախաճաշին կանաչ ոլոռի օգտագործումն ամբողջ օրվա ընթացքում էներգիա կապահովի։ Այս նյութերը կօգնեն նաև ամուր պահել ոսկրերը։
Վերահսկում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը
Ամեն օր կես բաժակ կանաչ ոլոռի օգտագործումն առողջ ընտրություն է դիաբետիկների համար։ Եթե արյան մեջ շաքարի մակարդակը բարձր է, կանաչ ոլոռ օգտագործեք։
Պահպանում է սրտի առողջությունը
Ոլոռը շատ քիչ քանակով «վատ» և մեծ քանակով «լավ» խոլեստերին է պարունակում և ֆիտոնուտրիետներ, ինչի արդյունքում օգտակար է սրտի առողջության համար։
Սպիտակուցի պարունակության շնորհիվ այն նպաստում է էնդոկրին և իմուն համակարգերի աշխատանքին։
Հարուստ է հակաօքսիդանտներով
Կանաչ ոլոռը հակաօքսիդանտներ, վիտամիններ ու հանքանյութեր է պարունակում, որոնք հարկավոր են առողջության համար։
Դրանք պաշտպանում են մի խումբ հիվանդություններից, խոչընդոտում ծերացմանը։
Հակաօքսիդանտներն օգնում են պայքարել նաև ազատ ռադիկալների դեմ և նպաստում են վնասված բջիջների վերականգնմանը։
Թուլություն
Ինչպես արդեն նշվեց, կանաչ ոլոռը մեծ քանակով սննդարար նյութեր է պարունակում, որոնք ազատում են հոգնածությունից և էներգիա են հաղորդում։