Կանաչ ոլոռը ոչ միայն համեղ է, այլև օգտակար առողջության համար։

Այն մեծ քանակով որակյալ սպիտակուց է պարունակում, ածխաջրեր, բջջանյութ, կալցիում, երկաթ, վիտամիններ։

Ձեզ եմ ներկայացնում 6 պատճառ, թե ինչու է հարկավոր օգտագործել այս մթերքը։

Արյան համար

Կանաչ ոլոռը մեծ քանակով երկաթ է պարունակում, որն օգնում է բարձրացնել հեմոգլոբինի մակարդակը։ Ոլոռը նաև միացություններ է պարունակում, որոնք օգնում են մաքրել արյունը։

Ամրացնում է ոսկորները

Կանաչ ոլոռը մեծ քանակով վիտամին C և կալցիում է պարունակում։ Նախաճաշին կանաչ ոլոռի օգտագործումն ամբողջ օրվա ընթացքում էներգիա կապահովի։ Այս նյութերը կօգնեն նաև ամուր պահել ոսկրերը։

Վերահսկում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը

Ամեն օր կես բաժակ կանաչ ոլոռի օգտագործումն առողջ ընտրություն է դիաբետիկների համար։ Եթե արյան մեջ շաքարի մակարդակը բարձր է, կանաչ ոլոռ օգտագործեք։

Պահպանում է սրտի առողջությունը

Ոլոռը շատ քիչ քանակով «վատ» և մեծ քանակով «լավ» խոլեստերին է պարունակում և ֆիտոնուտրիետներ, ինչի արդյունքում օգտակար է սրտի առողջության համար։

Սպիտակուցի պարունակության շնորհիվ այն նպաստում է էնդոկրին և իմուն համակարգերի աշխատանքին։

Հարուստ է հակաօքսիդանտներով

Կանաչ ոլոռը հակաօքսիդանտներ, վիտամիններ ու հանքանյութեր է պարունակում, որոնք հարկավոր են առողջության համար։

Դրանք պաշտպանում են մի խումբ հիվանդություններից, խոչընդոտում ծերացմանը։

Հակաօքսիդանտներն օգնում են պայքարել նաև ազատ ռադիկալների դեմ և նպաստում են վնասված բջիջների վերականգնմանը։

Թուլություն

Ինչպես արդեն նշվեց, կանաչ ոլոռը մեծ քանակով սննդարար նյութեր է պարունակում, որոնք ազատում են հոգնածությունից և էներգիա են հաղորդում։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել