Գրեթե բոլորի սառնարանում կարելի է գտնել մանանեխ (գորչիցա), սակայն քչերը գիտեն, որ այն կարելի է կիրառել ոչ միայն խոհանոցում։

Ներկայացնում ենք այս մթերքի մի շարք օգտակար հատկությունները և կիրառման մեթոդները։

Թուլացնում է մկանները

Եթե դուք տանջվում եք մկանների ցավից, ապա կարող եք մանանեխով լոգանք ընդունել։ Երկու ճաշի գդալ մանանեխը և երկու ճաշի գդալ անգլիական աղը խառնեք ջրի հետ, մանանեխը թուլացնող հատկություն ունի, իսկ աղը կազատի մկանների ցավից։

Թարմացնում է մաշկը

Մանանեխից կարելի է պատրաստել հիանալի դիմակ: Այն պարունակում է վիտամին E, հակաօքսիդանտներ և սնուցող նյութեր։ Եթե ձեր մաշկը վնասված չէ կամ չափից դուրս նուրբ չէ, ապա կարող եք մանանեխի բարակ շերտ քսել դեմքին և լվանա 15 րոպե հետո։

Մանանեխը կօգնի նաև ազատվել սննդի համար նախատեսված տարաների և ամանեղենի տհաճ հոտից։

Մրսածություն

Եթե զգում եք, որ ուր որ է կհիվանդանք, կրծքավանդակի շրջանում մանանեխ քսեք և ծածկեք տաք խոնավ կտորով։

Մազերի խնամք

Մանանեխի յուղը հիանալի միջոց է մազերի համար։ Քսեք այն վարսերին և թողեք մի քանի ժամ, որից հետո լվացեք գլուխը։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել