Տորթ «Սեվ ու Սպիտակ»Խմորը պատրաստելու հա­մար ձվի դեղնուցն առանձ­նացնել սպիտակուցից, հա­րել, ավելացնել ջուրը, վա­նիլինը: Սպիտակուցն առանձին հարել, մինչև փրփրելը, աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը, ալյուրը, օսլան, կակաոն, սոդան և այս 2 զանգված­ները միացնել իրար, խառ­նել գդալով, ստացվում է թույլ խմոր: Ջեռոցը տա­քացնել 200-220°С, տապա­կի մեջ յուղաթուղթ փռել, խմորը լցնել մեջը և թխել 10-15 րոպե:

Կրեմը պատրաստելու հա­մար 5 ճ/գ կաթի մեջ լուծել օսլան և 0,5 բաժակ շաքա­րավազը: Կաթի մնացած մա­սը տաքացնել մինչև եռալը, թանձրացնել օսլայով, ան­ընդհատ խառնելով եռաց­նել, ավելացնել հարած կա­րագը և սառեցնել: Կարմիր հաղարջի հյութին խառնել շաքարավազի մնացած մա­սը և ժելատինը, թողնել 40 րոպե, մինչև ժելատինն ուռ­չի, ապա եռացնել, մինչև ժելատինի լրիվ լուծվելը:

Ձևավորման համար կարա­գը հալեցնել, ավելացնել շաքարավազն ու ջուրը, եփել այնքան, որ շաքարավազը դառնա ոսկեգույն, ապա ավելացնել նուշը և բովել, մինչև զանգվածի գույնը դառնա շագանա­կագույն: Բիսկվիտի վրա քսել ժելեն և կրեմի 2/3-ը: Բիսկվիտը կտրտել 5 սմ լայնության շերտերի, վրան քսել կրեմ և հավա­քել գալարի նման, ինչպես ցույց է տրված նկ. 3-ում, որ ստացվի կլորավուն տորթ, երեսը և կողքերը պատել կրեմով, նուշից ստացված նուգայով: Կարելի է ձևավորել պատրաստի շոկոլադե և սպիտակ բեզեներով:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել