Բաղադրիչներ
- միս տավարի - 300 գ
- միս խոզի - 300 գ
- սոխ - 1 գլուխ
- գազար - 200 գ
- սմբուկ - 300 գ
- կարտոֆիլ - 300 գ
- ձիթայուղ - 40 մլ
- լավաշ - 7 հատ
- աղ
- սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Միսը կտրատել խորանարդիկներով և տապակել թավայի մեջ առանց կափարիչը փակելու:
Ավելացնել մանր կտրատված գազարը և սոխը, ապա՝ կտրատված սմբուկը, համեմել աղ ու պղպեղով: Ամբողջը խառնել և թողնել՝ շոգեխաշվի:
Առանձին տապակել մանր խորանարդիկներով կտրատված կարտոֆիլը:
Լավաշի մեկ հատը կտրատել ժապավենաձև, որպեսզի այդ ժապավեններով կապենք մյուս լավաշները:
Լավաշի վրա լցնել պատրաստված լցոնը, ապա փաթաթել և կապել լավաշի ժապավենով:
Եփել ջեռոցում 20-30 րոպե 160 աստիճանում: Ջեռոցից հանել խրթխրթան լավաշները և անմիջապես անցնել համտեսելուն:
Ավելացնել մանր կտրատված գազարը և սոխը, ապա՝ կտրատված սմբուկը, համեմել աղ ու պղպեղով: Ամբողջը խառնել և թողնել՝ շոգեխաշվի:
Առանձին տապակել մանր խորանարդիկներով կտրատված կարտոֆիլը:
Լավաշի մեկ հատը կտրատել ժապավենաձև, որպեսզի այդ ժապավեններով կապենք մյուս լավաշները:
Լավաշի վրա լցնել պատրաստված լցոնը, ապա փաթաթել և կապել լավաշի ժապավենով:
Եփել ջեռոցում 20-30 րոպե 160 աստիճանում: Ջեռոցից հանել խրթխրթան լավաշները և անմիջապես անցնել համտեսելուն:
Ի դեպ, այսպիսի լցոնված լավաշ կարելի է պատրաստել նաև այն պահին, երբ շատ կցանկանայիք ուտել ֆասթֆուդ, սակայն գիտակցում եք, որ այն օգտակար չէ: )
Իսկ եթե ուզում եք ինքնուրույն պատրաստել նաև լավաշը, ահա շատ համեղ տնական լավաշի բաղադրատոմսը:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.cooks.am/մսով-լցոնված-լավաշ/?fbclid=IwAR0PR3r8v8rDv6uHIgQAvh0o3GYCX1KHfOCIQzWoanlUnsoEf_fbmNkjPJw
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել