Բաղադրիչներ

1. Հավ – 1 կգ
2. Սխտոր – 1 մեծ գլուխ
3. Սերուցք (10 %) – 350 մլ
4. Կարագ – 50-60 գ
5. Կծու պղպեղ կամ աջիկա
6. Աղ

Պատրաստման եղանակը

1. Հավը աղ անել և աջիկա կամ կծու պղպեղ քսել:

2. Հավը մեջքի մասով դեպի ներքև դնել լավ տաքացրած տապակի մեջ և տապակել մինչև կարմիր կեղև ստանալը, հետո շրջել, վրան ծանրություն դնել, տապակել:

3. Ստուգել, որ ոչինչ չայրվի, իջեցնել կրակը միջինի: Յուրաքանչյուր 8-12 րոպեն մեկ շրջել:

4. Պատրաստի հավը դնել թասի մեջ, իսկ յուղի մեջ, որում այն տապակվել է, դնել սխտոր, մի փոքր տապակել, հետո լցնել սերուցքը, հասցնել եռման, եփել 3 րոպե, մեջը դնել հավը և պատրաստել ջեռոցում մոտ 5-7 րոպե:

5. Մատուցել հենց այն տապակով, որի մեջ պատրաստվել է շքմերուլին:

6. Վրան լցնել մանր կտրատված կանաչի և նռան հատիկներ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել