Բաղադրամասեր
- 500 գ խոզի կամ տավարի, հավի, հնդկահավի միս
- 250 գ շերտավոր խմոր
- 300 գ սունկ
- 200 գ եփած բրինձ
- 150 գ սոխ
- աղ, պղպեղ
- բուսական յուղ
Պատրաստման եղանակը
- Միսը համեմել աղով, պղպեղով և փաթաթել փայլաթիթեղով, տեղավորել տապակի մեջ ու դնել ջեռոցում: Եփել 180 աստիճանում մեկ ժամ:
- Սոխը, սունկը մանր կտրատել: Բուսական յուղում տապակել սոխը, ավելացնել սունկը: 15-20 րոպե տապակելուց հետո ավելացնել եփած բրինձը, աղ անել, լավ խառնել, վերցնել կրակից, թողնել՝ հովանա: Խմորը գրտնակել 3 մմ հաստությամբ:
- 1/3 մասում դնել միջուկը: Միջուկի վրա դնել տաք միսը:
- Մսի վրա լցնել միջուկի մնացած մասը: Միջուկով խմորն ամուր փաթաթել, ծայրերը լավ սեղմել, որպեսզի չթափվի միջուկը: Դնել տապակի մեջ, 180 աստիճանում եփել 20-25 րոպե:
- Մատուցելիս գեղեցիկ կտրատել:
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/post/shertavor-xmorum-utest
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել