Բաղադրիչներ
- կարտոֆիլ - 200 գ
- երշիկ - 150 գ
- եգիպտացորեն պահածոյացված - 100 գ
- մարինացված վարունգ - 60 գ
- պանիր - 50 գ
- սոխ - 30 գ
- ձու - 2 հատ
- մայոնեզ - 100 գ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Ձուն ու կարտոֆիլը եփում ենք, ապա թողնում, որ սառչի: Սոխը մանր կտրատում ենք, լցնում ենք եռացրած ջրի մեջ, ավելացնում ենք խնձորի կամ գինու քացախը: Բոլոր բաղադրիչները խորանարդաձև կտրատում ենք՝ բացի սպիտակուցից:
Ավելացնում ենք մայոնեզը, համեմում ենք աղով ու պղպեղով և զգուշորեն խառնում ենք:
Աղցանը լցնում ենք ափսեի մեջ, շրջանաձև տեսք ենք տալիս:
Վրան շաղ ենք տալիս քերիչով անցկացրած սպիտակուցը:
Այժմ ժամանակն է աղցանը զարդարելու, որի համար օգտագործում ենք երշիկ և ձիթապտուղ:
Համեղ, գեղեցիկ ու խորհրդանշական աղցանը պատրաստ է:
Ավելացնում ենք մայոնեզը, համեմում ենք աղով ու պղպեղով և զգուշորեն խառնում ենք:
Աղցանը լցնում ենք ափսեի մեջ, շրջանաձև տեսք ենք տալիս:
Վրան շաղ ենք տալիս քերիչով անցկացրած սպիտակուցը:
Այժմ ժամանակն է աղցանը զարդարելու, որի համար օգտագործում ենք երշիկ և ձիթապտուղ:
Համեղ, գեղեցիկ ու խորհրդանշական աղցանը պատրաստ է:
Ինչպես գիտենք, 2019 թվականը խոզի տարի է: Չնայած նրան, որ շատերը կնախընտրեն սեղաններին պարտադիր ունենալ խոզի բուդ, աղցան «Խոզուկ»-ը նույնպես կարող է տոնականություն հաղորդել ամանորյա սեղաններին:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել