Բաղադրամասեր
1 կգ դդմիկին՝
- 300 գր հորթի միս,
- 6-7 ճ/գ թթվասեր,
- 150 գր գազար,
- 150 գր սոխ,
- տոմատ՝ 1 ճ/գ,
- աղ, պղպեղը, ձիթայուղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
- Գազարը լվանում ու քերիչով անցկացնում ենք։ Սոխը մանր կտրատում ենք։
- Սոխը մի քանի րոպե տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ։ Սոխը մի քանի րոպե տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ։
- Ավելացնում ենք միսը, խառնում ու մոտ 15 րոպե տապակում ենք։ Դդմիկներն անհրաժեշտության դեպքում կեղևահանում (եթե կեղևը կոշտ է) ու բաժանում ենք 3 մասի։
- Թեյի գդալի օգնությամբ հեռացնում ենք միջուկը, սակայն ոչ շատ խորը, որպեսզի ստանանք փոքրիկ բաժակներ։
- Դդմիկներից մեկի միջուկը մանր կտրատում ու ավելացնում ենք մսի զանգվածին, ապա լցնում ենք լոլիկի մածուկն ու թթվասերը, համեմում ենք աղով ու պղպեղով։ Խառնում ենք ու ևս մի քանի րոպե շոգեխաշում։
- Մսով լցոնված դդմիկով բաժակները դնում ենք ձևամանի մեջ։ Դդմիկները պատում ենք թթվասերով, եփում ենք 30-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/post/lconac-ddmik-63
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել