Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու - 3 հատ
- ալյուր - 2 ճ/գ
- կակաո - 2 ճ/գ
- փխրեցուցիչ - 1/2 թ/գ
- շաքարավազ - 2 ճ/գ
- Միջուկի համար՝
- պանիր մասկարպոնե - 200 գ (կարելի է փոխարինել կաթնաշոռով)
- կարագ - 100 գ
- շաքարի փոշի - 2 ճ/գ
- Վրան շաղ տալու համար՝
- շաքարի փոշի - 1/2 ճ/գ
- դարչին - 1/2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Առանձնացնել ձվի սպիտակուցը դեղնուցից: Սպիտակուցին ավելացնել շաքարավազը և հարել մինչև փրփուրի առաջացումը: Ավելացնել նաև դեղնուցները և շարունակել հարելը:
Առանձին ամանի մեջ խառնել ալյուրը, կակաոն և փխրեցուցիչը, ապա անցկացնել մաղով: Մաս առ մաս լցնել ձվով զանգվածի վրա և զգուշությամբ խառնել մինչև միատարր հարթ խմորի առաջացումը:
Ստացված խմորը լցնել պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա: Թխել ջեռոցում 10 րոպե 200 աստիճանում:
Պատրաստի բիսկվիթը զգույշ շրջել խոնավ սրբիչի վրա: Պերգամենտային թուղթը նույնպես խոնավեցնել շատ քիչ, ապա զգուշությամբ առանձնացնել բիսկվիթից: Բիկսվիթը կտրել 2 մասի:
Ապա բիսկվիթները սրբիչով զգույշ փաթաթել ռուլետի նման, որպեսզի թեթևակի կլորանան: Թողնել՝ բիսկվիթները սառչեն այդ վիճակում:
Առանձին ամանի մեջ խառնել ալյուրը, կակաոն և փխրեցուցիչը, ապա անցկացնել մաղով: Մաս առ մաս լցնել ձվով զանգվածի վրա և զգուշությամբ խառնել մինչև միատարր հարթ խմորի առաջացումը:
Ստացված խմորը լցնել պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա: Թխել ջեռոցում 10 րոպե 200 աստիճանում:
Պատրաստի բիսկվիթը զգույշ շրջել խոնավ սրբիչի վրա: Պերգամենտային թուղթը նույնպես խոնավեցնել շատ քիչ, ապա զգուշությամբ առանձնացնել բիսկվիթից: Բիկսվիթը կտրել 2 մասի:
Ապա բիսկվիթները սրբիչով զգույշ փաթաթել ռուլետի նման, որպեսզի թեթևակի կլորանան: Թողնել՝ բիսկվիթները սառչեն այդ վիճակում:
Կրեմի պատրաստման համար լավ հարել միջուկի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները մինչև միատարր հարթ զանգվածի առաջացումը:
Այնուհետև բիսկվիթների ողջ տարածքով տարածել կրեմը:
Ռուլետի նման փաթաթել և տեղափոխել սառնարան 1 ժամով:
Պատրաստի ռուլետները կտրատել: 1/2 ճ/գ դարչինը և շաքարավազը խառնել և շաղ տալ մինի ռուլետների վրա:
Ի դեպ, որպես այլընտրանքաին տարբերակ՝ այս մինի ռուլետները կարելի է պատրաստել ցանկացած այլ միջուկով՝ ձեր սիրելի կրեմով, ջեմով կամ մրգային խյուսով:
Կարծում եմ՝ այս ռուլետները պարզապես հիանալի կնայվեն հատկապես ֆուրշետային սեղաններին՝ իրենց փոքրիկության և նրբաճաշակության հաշվին։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել