Բաղադրամասեր

  • 3 կգ վարունգին ՝

  • աղ – 100 գ,

  • շաքարավազ – 100 գ,

  • քացախ – 450-500 գ՝ 6%-անոց,

  • դափնու տերև – 10 հատ,

  • սև հատիկ պղպեղ – 50 հատիկ,

  • կարմիր պղպեղ – 5 հատ,

  • բուրավետ պղպեղ – 50 հատիկ,

  • մեխակ – 40 հատ

Պատրաստման եղանակը

  • Վարունգները լավ լվանալ և թողնել սառը ջրի մեջ 6-8 ժամ: Երկու կողմից էլ պոչիկները հեռացնել, հոսող ջրով լվանալ:

  • Վարունգները դասավորել բանկայի մեջ, ավելացնել համեմունքները:

  • Եռացած ջուր լցնել, մինչև վարունգները ծածկվեն, կափարիչը փակել, թողնել մնա:

  • Ի դեպ, ցանկալի է, որ պղպեղի հատիկները ևս լվացվեն, իսկ պղպեղը, լվանալուց բացի, կտրել օղակ-օղակ:

  • Ջուրը թափել:

  • Պատրաստել մարինադը. 1,5 լիտր ջուրը, քացախը, աղը, շաքարավազը խառնել:

  • Եռացնել, լցնել վարունգների վրա: Կափարիչներով ծածկել և ստերիլիզացնել բանկաները եռացող ջրի մեջ 15-20 րոպե:

  • Որպեսզի վարունգները չփափկեն, անհրաժեշտ է փակելուց հետո սառեցնել բանկաները:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել