ScienceAlert գիտական պորտալը, հիմնվելով գիտնականների ավելի վաղ կատարած հետազոտությունների վրա, կազմել է աշխարհի հինգ ամենագարշելի հոտերի հավաքածուն:
Ցուցակում առաջին տեղում ծծմբաջրածնի հոտն է: Դրա հոտն ունեն հոտած ձվերն, ինչպես նաեւ ուրանը:
Երկրորդ հորիզոնականում դուրիան միրգն է: Այն պարունակում է 44 ակտիվ հոտավետ միացություններ, որոնք իրար են խառնում միանգամայն տարբեր հոտեր՝ հոտած ձվից մինչև կարամելի հոտը:
Վերջերս դուրիանի պտուղն Ավստրալիայում տարհանման է հասցրել մի ամբողջ համալսարանի: Այն ժամանակ դրա հոտը շփոթել են գազի հոտի հետ: Երրորդ տեղում հայտնվել է Առնոլդի ռաֆլեզիա ծաղիկը, որն ունի դիակի հոտ՝ նեխման և ձկան հոտերի երանգներով: Այդ կերպ այս ծաղիկը հրապուրում է միջատներին, որոնք փոշոտում են այն:
Չորրորդ տեղում է ամենավատ հոտ արձակող մթերքը՝ Վյե Բուլոն պանիրը, իսկ հինգերորդը դարձել է փոքր մրջնակերի հոտը, որը, գիտնականների գնահատականներով, սկունսից մի քանի անգամ վատ հոտ ունի: Այդ հոտը կենդանուն փրկում է գիշատիչներից։