Ձմերուկը ամենահամեղ ամառային մրգերից մեկը կարելի է համարել: Սակայն պետք է կարողանալ տարբերակել, թե որն է լավը և որը՝ վատ:

Ահա թե ինչպես կարելի է դա տարբերել:

 Թակեք

Image result for thumping a watermelon

Հասած ձմերուկը խորը ձայն է հանում: Իսկ եթե այն հասած չէ, ուրեմն այն շատ ցածր ձայն է արձակում: 

 Ուշադրություն դարձրեք չափսին

Image result for Watermelon

Պետք չէ վերցնել ամենամեծ կամ էլ ամենափոքրը: 

Ձմերուկի համար իդեալական է համարվում 5-7կգ:

 Գտեք դեղին բիծ

Շատերը կարծում են, որ լավ ձմերուկը պետք է հասած լինի: Սակայն, իրականում, եթե ձմերուկը ունի դեղին բծեր, նշանակում է, որ այն հասած է:

Որոնեք շագանակագույն սարդոստայն

Image result for crater watermelon

Տգեղ և ոչ գեղեցիկ բծերը նման են սարդոստայնի: Մեղուները հաճախ են նստում ապագա ձմերուկի ծաղկի վրա: Իսկ սա նշանակում է, որ այդ ձմերուկը ավելի քաղցր է լինելու:

 Ուշադրություն դարձրեք պոչին

Ձմերուկի պոչը միշտ հուշում է դրա հասած կամ չհասած լինելու մասին: 

Եթե այն չորացած և թառամած է, ուրեմն այն հասած է: Իսկ,  եթե այն դեռ կանաչ է, սա նշանակում է, որ այն շատ շուտ են կտեր իր արմատից: 

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել