Ձմերուկը ամենահամեղ ամառային մրգերից մեկը կարելի է համարել: Սակայն պետք է կարողանալ տարբերակել, թե որն է լավը և որը՝ վատ:
Ահա թե ինչպես կարելի է դա տարբերել:
Թակեք
Հասած ձմերուկը խորը ձայն է հանում: Իսկ եթե այն հասած չէ, ուրեմն այն շատ ցածր ձայն է արձակում:
Ուշադրություն դարձրեք չափսին
Պետք չէ վերցնել ամենամեծ կամ էլ ամենափոքրը:
Ձմերուկի համար իդեալական է համարվում 5-7կգ:
Գտեք դեղին բիծ
Շատերը կարծում են, որ լավ ձմերուկը պետք է հասած լինի: Սակայն, իրականում, եթե ձմերուկը ունի դեղին բծեր, նշանակում է, որ այն հասած է:
Որոնեք շագանակագույն սարդոստայն
Տգեղ և ոչ գեղեցիկ բծերը նման են սարդոստայնի: Մեղուները հաճախ են նստում ապագա ձմերուկի ծաղկի վրա: Իսկ սա նշանակում է, որ այդ ձմերուկը ավելի քաղցր է լինելու:
Ուշադրություն դարձրեք պոչին
Ձմերուկի պոչը միշտ հուշում է դրա հասած կամ չհասած լինելու մասին:
Եթե այն չորացած և թառամած է, ուրեմն այն հասած է: Իսկ, եթե այն դեռ կանաչ է, սա նշանակում է, որ այն շատ շուտ են կտեր իր արմատից: