Բաղադրիչներ
- ձմերուկ - 500գր
- գինի սպիտակ - 250մլ
- ժելատին - 8գր
- շաքարավազ - 60գր
Պատրաստման եղանակ
- Ժելատինը թրջում ենք 2ճ/գդ ջրով և թողնում ուռչի 15-20րոպե:
Ստացված հյութը անցկացնում ենք մանր ցանցի միջով, որպեսզի ստանանք իդեալական միատարր զանգված:
Կաթսայի մեջ ենք լցնում գինին, շաքարավազը և խառնում: Տեղափոխում ենք կրակի վրա և հասցնում եռման վիճակի, ապա թուլացնում ենք կրակը և եռացնում 10 րոպե:
Եռացող գինու մեջ ենք լցնում ուռչած ժելատինը, լավ խառնում ենք զանգվածը, ապա հանում կրակի վրայից և թողնում սառչի:
Սենյակային ջերմաստիճանի սառչած գինին լավ խառնում ենք ձմերուկի հյութի հետ:
Ստացված զանգվածը լցնում ենք ձևամանների մեջ և տեղափոխում սառնարան 5 ժամով:
Պատրաստի ժելեն կարելի է մատուցել անանուխի տերևների կամ հարված սերուցքի հետ:
Ձմերուկով ժելե պատրաստելու այս բաղադրատոմսը փոխառնված է իտալական բարձրաճաշակ խոհանոցից, սակայն, պատրաստման շատ պարզ և հեշտ եղանակի շնորհիվ այն կարող են պատրաստել անգամ սկսնակ տնտեսուհիները:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B1%D5%B4%D5%A5%D6%80%D5%B8%D6%82%D5%AF%D5%B8%D5%BE-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել