Բաղադրամասեր
-
4-5 ձու,
-
2 բաժակ շաքարավազ,
-
2 ճ/գ քացախ,
-
3 ճ/գ մեղր,
-
5-7 ճ/գ կակաո,
-
150 գ կարագ,
-
2 թ/գ սոդա,
-
Կրեմի համար ՝
-
1 բաժակ շաքարավազ,
-
1 բաժակ ջուր,
-
2 ճ/գ ալյուր,
-
250 գ կարագ,
-
1 տուփ խտացրած կաթ,
-
1 տուփ վանիլին։
Պատրաստման եղանակը
-
Խմոր․ բոլորը բաղադրիչները, բացի ալյուրից, խառնել և դնել գոլորշու վրա 5 րոպե, ընթացքում խառնել և թողնել՝ խմորը լավ բարձրանա, նույնը կրկնել երկրորդ անգամ, լավ բարձրանալուց հետո վերցնել և ավելացնել այնքան ալյուր, որ ստացվի պինդ խմոր:
-
Խմորը բաժանել 6 գնդի և թխել, թխելուց հետո կրեմով միացնել իրար:
-
Կրեմ․ 1 բաժակ շաքարավազը, 1 բաժակ ջուրը և 2 ճ/գ ալյուրը խառնել, եփել թույլ կրակի վրա, մինչև պնդանա, ապա թողնել՝ սառչի:
-
Առանձին 250 գ կարագը հարել, քիչ-քիչ ավելացնել 1 տուփ խտացրած կաթ և նախօրոք եփված կրեմը, 1 տուփ վանիլինը:
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Tort-Nutela--stacvum-e-shat-hamex-EV-papuk-7412
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել