Բաղադրություն
Կաթնաշոռակոկոսային գնդերի համար
250 գ յուղային կաթնաշոռ
10 ճ.գ. կոկոսի քերուկ
1 ձվի դեղնուց
Խմորի համար
100 գ կարագ
150 գ թթվասեր
250 գ շաքարավազ
3-4 հ. ձու
450 գ ալյուր
3-4 թ.գ. փխրեցուցիչ
3 ճ.գ. կակաո
5 ճ.գ. կաթ
Կրեմի համար
կես բ. շաքարավազ
200 գ կաթ
1 ճ.գ. ալյուր
2 ճ.գ. կարագ
Պատրաստման եղանակ
Սկզբում պատրաստենք կաթնաշոռակոկոսային գնդերը: Կաթնաշոռն անցկացնել քերիչով և խառնել կոկոսի քերուկի հետ, ավելացնել դեղնուցը, լավ խառնել: Գնդեր պատրաստել և կես ժամ դնել սառցարանը:
Խմորի համար հալեցրած կարագը խառնել թթվասերի հետ, ավելացնել ձվերն ու շաքարավազը, լավ հարել: Խառնելու ընթացքում ավելացնել կաթը, խառնել: Վերջում ավելացնել փխրեցուցիչով խառնած ալյուրը, լավ խառնել: Խմորը կիսել և մի կեսի մեջ ավելացնել կակաոն ու խառնել:
Ջեռոցի տապակի մեջ բուսայուղ քսել, սկզբում լցնել բաց գույնի խմորը, վրան՝ մուգը, այնուհետև շարել կաթնաշոռակոկոսային գնդերն ու մի փոքր սեղմել, որ կիսով չափ ընկղմվեն խմորի մեջ: Դնել նախապես 200 աստիճան տաքացված ջեռոցն ու 40-45 ր. թխել:
Կրեմը պատրաստելու համար ալյուրն ու շաքարավազը խառնել, քիչ-քիչ ավելացնել սառը կաթն ու լավ խառնել: Դնել կրակին ու անվերջ խառնելով եփել, մինչև պնդանա, վերջում ավելացնել կարագն ու վանիլինը:
Խմորի սառելուց հետո կրեմը լցնել վրան ու մատուցել: