«Ամռամ տապին հաճախ ենք մտածում, որ շոգ է, կարելի է միայն պաղպաղակ ուտել, պարտադիր չէ ընթրել կամ ճաշել: Այդպիսով, սակայն, ձեր օրգանիզմը զրկվում է կարևոր նյութերի անհրաժեշտ քանակից, դրա փոխարեն գոյանում է ճարպերի և շաքարի ավելցուկ: Դա ունենում է իր հետևանքնրը՝ ավելորդ քաշ, փշրվող եղունգներ, մազաթափություն, ատամների կարիես…»,- ասում է փորձագետը:
Սննդաբանները խորհուրդ են տալիս՝ բացի նրանից, որ պետք չէ լիարժեք սնունդը փոխարինել պաղպաղակով, նաև պաղպաղակ պետք է ուտել սահմանափակ քանակությամբ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել