
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- կարագ - 100 գ
- կեֆիր - 1 բաժակ
- ձվի սպիտակուց - 1 հատ
- ալյուր - 2,5-3 բաժակ
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գ
- աղ - մի պտղունց
- Լցոնի համար՝
- պանիր ֆետա - 250 գ
- մաղադանոս - 4 ճյուղ
- Վրան քսելու համար՝
- ձվի դեղնուց - 1 հատ
Պատրաստման եղանակը
Նախատեսված է 8 բաժնի համար:
Կարագը քերիչով քերում ենք, ավելացնում ալյուրը, ձեռքերով տրորում, ապա աղ ավելացնում:
Կեֆիրի բաժակի մեջ լցնում ենք փխրեցուցիչը, որը փրփրելուն պես ավելացնում ենք ալյուրի ու կարագի զանգվածի մեջ: Այնուհետև զանգվածին ենք ավելացնում ձվի սպիտակուցը և փափուկ խմոր հունցում: Խմորի գունդը դնում ենք սեղանին, ծածկում ու թողնում 20 րոպե:

Լցոնի համար ֆետա պանիրը մանրացնում ենք, մաղադանոսը կտրատում և խառնում իրար:

Խմորից ընկույզի չափ գնդիկներ ենք ստանում, մատներով բացում ու տափակեցնում ենք, այնուհետև խմորի մեջտեղում դնում ենք լցոնն ու եզրերն ամրացնում: Մեջտեղի մասը բաց ենք թողնում, կարկանդակին տալիս ենք նավակի տեսք ու վրայից ձվի դեղնուց քսում:

Ջեռոցի տապակի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում, կարկանդակները շարում վրան և 30 րոպե թխում 180 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ, մինչև կարկանդակները ստանան գեղեցիկ վարդագույն երանգ:

Ահա և վերջ:

Կարագը քերիչով քերում ենք, ավելացնում ալյուրը, ձեռքերով տրորում, ապա աղ ավելացնում:
Կեֆիրի բաժակի մեջ լցնում ենք փխրեցուցիչը, որը փրփրելուն պես ավելացնում ենք ալյուրի ու կարագի զանգվածի մեջ: Այնուհետև զանգվածին ենք ավելացնում ձվի սպիտակուցը և փափուկ խմոր հունցում: Խմորի գունդը դնում ենք սեղանին, ծածկում ու թողնում 20 րոպե:

Լցոնի համար ֆետա պանիրը մանրացնում ենք, մաղադանոսը կտրատում և խառնում իրար:

Խմորից ընկույզի չափ գնդիկներ ենք ստանում, մատներով բացում ու տափակեցնում ենք, այնուհետև խմորի մեջտեղում դնում ենք լցոնն ու եզրերն ամրացնում: Մեջտեղի մասը բաց ենք թողնում, կարկանդակին տալիս ենք նավակի տեսք ու վրայից ձվի դեղնուց քսում:

Ջեռոցի տապակի մեջ յուղաթուղթ ենք փռում, կարկանդակները շարում վրան և 30 րոպե թխում 180 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ, մինչև կարկանդակները ստանան գեղեցիկ վարդագույն երանգ:

Ահա և վերջ:

Այսպիսի փոքրիկ հունական բուգացա կարելի է ուտել թե՛ ընդմիջմանը և թե՛ էքսկուրսիա գնալիս։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել