ԷԿԼԵՐ
100 գր. կարագը մեկ բաժակ ջրի մեջ դնել կրակին, մինչև հալվի, ավելացնել 1բաժակ ալյուր և կրակի վրա խառնել, որ դառնա միասեռ զանգված, ու խմորը փայլ ստանա մի քիչ։ Հանել կրակից, թողնել մի քիչ սառի և հերթով ավելացնել 5-6 ձու, մինչև որ դառնա էն պնդության, որ գդալով դնեք լիստի վրա՝ ձև ընդունի, շատ չփռվի։ Լիստը նախօրոք յուղել և թեթև ալյուր ցանել։ Եփել տաք ջեռոցում 35-40 րոպե մինչև վարդագույն դառնալը։ 
Կրեմը ես անում եմ ամենասովորական եփովի կրեմ, սովորաբար էկլերի կրեմը ձու էլ են անում, բայց ես չեմ անում։ Անում եմ. մեկ բաժակ կաթ, մեկ բաժակ շաքարավազ, 2 ճաշի գդալ ալյուր, վերջում վանիլ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել