Անչափ ախորժելի և նրբահամ այս խմորեղենը պատրաստելու համար ձեզնից շատ ժամանակ չի պահանջվի, իսկ բաղադրիչները շատ պարզ են:
Բաղադրիչներ
Ձու՝ 1 հատ
Կեֆիր՝ 1 բաժակ
Շաքարավազ՝ 1,5 բաժակ
Փշրեցուցիչ՝ 10 գ
Ալյուր՝ 1,5 բաժակ
Վանիլ՝ 15 գ
Կոկոսի փաթիլներ՝ 100 գ
Սերուցք՝ 1 բաժակ
Պատրաստումը
- Նախևառաջ պատրաստեք խմորը. մեծ ամանի մեջ խառնեք ձուն, կեֆիրը, ¾ բաժակ շաքարավազը, փխրեցուցիչը, 1,5 բաժակ ալյուրը: Խմորը լցրեք ձևամանի մեջ:
- Այնուհետև մեկ այլ ամանի մեջ խառնեք ¾ բաժակ շաքարավազը, կոկոսի փաթիլները և վանիլը: Այս խառնուրդը հավասարաչափ տարածեք խմորի ամբողջ մակերեսին:
- Դրեք տաքացրած ջեռոցի մեջ և թխեք 180-200 աստիճանում 25-30 րոպե: Ուշադիր եղեք, որ կոկոսի փաթիլները չվառվեն:
- Ջեռոցից հանելուց հետո պիրոգը պատեք 20%-անոց սերուցքով:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել