Դիետոլոգները հայտարարել են, որ հալած պանիրը ոչ միայն վնասակար չէ, այլ նաև կարող է սովորական պինդ պանրից ավելի օգտակար լինել։ Խոսքն, իհարկե, միայն որակյալ պանրի մասին է։ Ամերիկացի մասնագետները պնդում են, որ այդպիսի պանիրն ավելի լավ է մարսվում, և ավելի քիչ է խոլեստերին պարունակում։ 

Բացի այդ՝ դրա մեջ շատ քիչ են ածխաջրերը, իսկ դա նշանակում է, որ այն շատ կալորիական չէ։ Որակյալ հալած պանիրը A, E վիտամինների, ֆոսֆորի, կալցիումի աղբյուր է, այն պարունակում է նաև B խմբի վիտամիններ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել