Խնձորը համարվում է ամենաբարձր հակականցերոգեն միջոցներ պարունակող պտուղը, և դա ցուցադրվել է բազմաթիվ գիտական հետազոտություններում։

Խնձորի սերմերը պարունակում են ուժեղ հակաուռուցքային միացություններ։ Հետազոտությունների արդյունքում հայտնաբերվել է, որ խնձորի մեջ կան շատ հակաօքսիդանտ միացություններ։

Հակաօքսիդանտները, որոնք կան խնձորի մեջ, օգնում են կանխել բջիջների և մանրաթելերի վնասվածքները, որոնք ենթակա են օքսիդացման:

Մասնագետների կարծիքով՝ բավարար հակաօքսիդանտներ կարելի է ստանալ բանջարեղեններով և մրգերով հարուստ դիետայի օգնությամբ և դա ավելի օգտակար է, քան դեղահաբերի օգտագործումը, հատկապես եթե դրանք ունեն բացասական ազդեցություններ։

Ֆիտոքիմիկատներն ունեն շատ առավելություններ առողջության համար և պարունակում են հակաուռուցքային, հակաալերգիական, հակավիրուսային, հակապրոլիֆերատիվ և հակաբորբոքային միջոցներ։

Սակայն խնձորի այն մասը, որտեղ կան ավելի շատ հակաուռուցքային միջոցներ, սերմն է (կորիզ), որտեղ կան ավելի հզոր միջոցներ, քան քիմիկատները և դրանք վնասներ չեն հասցնում։

Հետազոտողներն ասում են, որ հակաքաղցկեղածին միջոցները, որոնք ունեն խնձորի սերմերը, 10․000 անգամ ավելի արդյունավետ են, քան քիմիաթերապիան։

Խնձորի սերմերը կարող եք ուտել առանձին կամ խառնեք դրանք աղցանների կամ հյութերի հետ։

Վիտամին B17-ը բուժում է քաղցկեղը և համարվում է ապացուցված միջոց շատ քաղցկեղների դեմ։
Դրանք ունեն հակամիկրոբային միջոցներ, որոնք պայքարում են բակտերիաների և սնկերի դեմ, ինչպես նաև արդյունավետ են ներքին մակաբույծերի դեմ։ Այն նաև կարգավորում է արյան ճնշումը և գործում է որպես հակադեպրեսանտ։ Այն նաև բարելավվում է նյարդային համակարգի աշխատանքը։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել