Դժվար է պատկերացնել էլեգանտ ճաշի սեղան առանց նորաձև սպասքի: Սպասքի դասավորման արվեստը հմտություն է, որն արժե սովորել: Դա այն տեսակի արարողություն է, որին բոլորը պետք է պատրաստվեն: Նայեք և հիշեք, քանի որ դրանք շատ անհրաժեշտ կետեր են․
   
Սեղանի պատառաքաղ՝ տաք ուտեստների համար
Սեղանի դանակ՝ կրկին տաք ուտեստների համար
Սեղանի գդալ՝ ապուրների համար
Փոքր գդալ՝ սուրճի, թեյի համար
Միջին պատառաքաղ՝ դեսերտի համար
Միջին դանակ՝ դեսերտի համար
Միջին գդալ՝ դեսերտի համար...

Իսկ հիմա, թե ինչպես դասավորել․

          1. Կարագի դանակ
          2. Հացի ափսե
          3. Գդալ առաջին ճաշատեսակի համար
          4. Պատառաքաղ ծովամթերքի համար
          5. Դանակ ծովամթերքի համար
          6. Պատառաքաղ մսի և աղցանների համար (հիմնական ճաշատեսակներ)
          7. Սեղանի դանակ
          8. Դեկորատիվ ափսե
          9. Ապուրի ափսե
          10. Աղանդերի գդալ
          11. Աղանդերի պատառաքաղ
          12. Ջրի բաժակ
          13. Շամպայնի բաժակ
          14. Կարմիր գինու բաժակ
          15. Սպիտակ գինու բաժակ
          Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
          print Տպել