Փշատը ժողովրդական բժշկության մեջ շատ հայտնի է: Այն լայնորեն կիրառվում է հատկապես ճապոնական և չինական բժշկության մեջ:
Բուժական նպատակով օգտագործում են նեղտերեւ փշատենու պտուղները: Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ ածխաջրեր, սպիտակուցներ, թթուներ, տանիններ, ասկորբինաթթու, կալցիումական եւ ֆոսֆորական աղեր:
Ժողովրդական բժշկության մեջ փշատը նշանակվում է ստամոքսի, աղիների, ենթաստամոքսային գեղձի, սրտի և երիկամային հիվանդությունների բուժման համար:
Թանձրահյութը պատրաստում են հետևյալ կերպ․ անհրաժեշտ է 50 գ փշատը 350 մլ ջրի մեջ եփել 15 րոպե, ապա թողնել 1 ժամ: Խմել 2 ճաշի գդալ ուտելուց հետո` օրը 2-4 անգամ, վերը նշված հիվանդությունների դեպքում:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել