1970 թվականից մինչև վերջերս կատարված ավելի քան 20 լաբորատոր փորձերն ապացուցել են՝ կիտրոնը քայքայում է 12 տիպի քաղցկեղների բջիջները:

Այն կանխում է քաղցկեղային բջիջների մետաստազները, դա 10 000 անգամ ավելի ուժեղ է, քան այնպիսի դեղերը, ինչպիսին է ադրիամիցինը, նաև քիմիաթերապիան:

Ինչո՞ւ կիտրոնի հյութ

Կիտրոնի հյութը թթու է, բայց նյութափոխանակությունից հետո օրգանիզմի ներսում ալկալային միջավայր է ստեղծում: Այն մեղմացնում է մարսողական խնդիրները: Կիտրոնի հյութը նաև կանխում է երիկամներում քարերի առաջացումը, С և В վիտամինների բարձր պարունակությունը, բնական հականեխիչ է:

Կիտրոնը հակաքաղցկեղային հատկություններ ունի, նաև օգտագործվում է рН-ի մակարդակը հավասարակշռելու համար:

Ուժեղ հակամիկրոբային ազդեցություն

 

Կիտրոնի ուժեղ հակամիկրոբային ազդեցությունը կապված է վիտամին С-ի բարձր պարունակության հետ, որն ակտիվության լայն սպեկտր ունի բակտերիալ և սնկային վարակների դեմ:

Այն նաև կարող է օգնել վերացնել ներքին մակաբույծները և որդերը, նաև կարգավորել զարկերակային ճնշումը: Այն նաև հզոր հակադեպրեսանտ է, որն արդունավետորեն նվազեցնում է սթրեսի մակարդակը:

Խառնուրդի պատրաստումը՝

200 մլ կիտրոնի հյութը խառնեք 1 թ/գ կերակրի սոդայի, ըստ ցանկության կարող եք խառնուրդը նոսրացնել թորած ջրով, և ըմպելիքը պատրաստ է: Ավելի լավ արդյունքի համար այն պետք է օգտագործել նախաճաշից առաջ, քաղցած վիճակում:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել