Բաղադրիչներ

  • Ջնարակի համար՝
  • շաքարավազ – 200 գր
  • կարագ – 4-5 ճ/գդ
  • կակաո – 150 գր
  • ջուր – 50 մլ
  • սերուցք 30-35% յուղայնությամբ – 150 մլ
  • ժելատին – ըստ ճաշակի
  • Կրեմի համար՝
  • պանիր մասկարպոնե – 150 գր
  • շաքարի փոշի – 125 գր
  • սերուցք 30-35% յուղայնությամբ – 300 մլ
  • Օշարակի համար՝
  • ջուր – 100 մլ
  • շաքարավազ – 5 ճ/գդ
  • լիկյոր – 3 ճ/գդ
  • Ինչպես նաև՝
  • շոկոլադ սև – 50 գր
  • չիր ծիրանի – 300 գր

Պատրաստման եղանակ

Շոկոլադե բիսկվիթը պատրաստում ենք ահա այս եղանակով:

Ծիրանի չրի վրա ջուր ենք լցնում, թողնում 15 րոպե, այնուհետև բլենդերով հարում ենք:

Պատրաստում ենք օշարակը: Ջուրն ու շաքարավազը դնում ենք կրակին և խառնում այնքան, մինչև շաքարավազը լիովին լուծվի: Ավելացնում ենք լիկյորը և հովացնում:

Պատրաստում ենք կրեմը: Սերուցքն ու շաքարի փոշին լավ հարում ենք, ավելացնում մասկարպոնեն:

Հավաքում ենք տորթը: Բիսկվիթը 3 մասերի ենք բաժանում:

3 մասերն էլ փափկեցնում ենք օշարակով:

Լցնում ենք ծիրանաչրի կեսը:

Այնուհետև լցնում ենք կրեմի կեսը, իսկ վրան՝ քերած շոկոլադը: Դնում ենք 2-րդ շերտը և նույն գործողությունները կրկնում: Այնուհետև դնում ենք 3-րդ շերտը, կողքերը կրեմապատում և 7-8 ժամով տեղափոխում սառնարան:

Ջնարակի պատրաստ լինելուց 30 րոպե առաջ տորթը տեղափոխում ենք սառցախցիկ:

Պատրաստում ենք ջնարակը: Ժելատինը ջրում թրջում ենք:

Կարագը հալցնում ենք, ավելացնում շաքարավազը, կակաոն և սերուցքը: Մարմանդ կրակին խառնում ենք այնքան, մինչև ստանանք համասեռ զանգված:

Ժելատինը տաքացնում ենք և լցնում ջնարակի մեջ:

Տորթը հանում ենք սառցախցիկից, պատում ջնարակով և վրան լցնում կամ բիսկվիթի փշրանքներ, կամ՝ զարդարում ըստ ցանկության:

Ահա և վերջ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել