Ձեզ եմ ներկայացնում աշնան ամենաօգտակար սննդամթերքները:
Դդում
Լավ յուրացվում է մարդու օրգանիզմի կողմից և բացառում է ստամոքսի ու աղիների հետ կապված խնդիրները: Պարունակում է շատ ջուր և քիչ բուսական բջջանյութ: Հարուստ է բազմաթիվ վիտամիններով:
Բազուկ
Պահպանում է օգտակար հատկություններն ամեն տեսքով` հում կամ եփած: Պարունակում է կալիում, ֆոսֆոր, կալցիում, երկաթ, ցինկ, վիտամիններ С, В1, В5, В6, РР, Е, ֆոլաթթու և շատ այլ օգտակար նյութեր: Բարելավում է արյուն արտադրող ֆունկցիան:
Կաղամբ
Բջջանյութի հիանալի աղբյուր է, պարունակում է А, D և К վիտամիններ: Օգտակար է նաև եփած վիճակում:
Թուզ
Կալիումի պարունակությամբ զիջում է միայն ընկույզին: Այն կարելի է օգտագործել որպես քրտնաբեր, ջերմությունը իջեցնող և հակաբորբոքիչ միջոց:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/vrezh.osipyan/posts/1011987835590002?pnref=story.unseen-section
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել