Ստեղծվել է առանց ճարպի շոկոլադLife.panorama.am-ը գրում է.

Թեմփլի համալսարանի հետազոտողները մշակել են ցածր պարունակությամբ ճարպով շոկոլադ պատրաստելու նոր մեթոդ: Դրա համար նրանք օգտագործել են էլեկտրական դաշտ, որը դրել են ճարպոտ շոկոլադի հոսքերի երկայնքով:

Ճարպի փոքր քանակ պարունակող շոկոլադի ստացման հիմնական խնդիրներից մեկը եղել է գործարանի հոսքագծի խողովակներում խցանումների առաջացումը: Գիտնականները որոշել են այդ խոչընդոտը շրջանցել էլեկտրական դաշտի օգնությամբ:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել