Life.panorama.am-ը գրում է.
Թեմփլի համալսարանի հետազոտողները մշակել են ցածր պարունակությամբ ճարպով շոկոլադ պատրաստելու նոր մեթոդ: Դրա համար նրանք օգտագործել են էլեկտրական դաշտ, որը դրել են ճարպոտ շոկոլադի հոսքերի երկայնքով:
Ճարպի փոքր քանակ պարունակող շոկոլադի ստացման հիմնական խնդիրներից մեկը եղել է գործարանի հոսքագծի խողովակներում խցանումների առաջացումը: Գիտնականները որոշել են այդ խոչընդոտը շրջանցել էլեկտրական դաշտի օգնությամբ:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2016/06/21/chocalate/494978
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



