Մյուս բանը, որ այսօր ավանդաբար արվում էր՝ կանաչեղեն ուտելն էր, ցանկացած նոր բուսած, թարմ կանաչեղեն՝ եղինջ, սիբեխ, ծնեբեկ, փիփերթ, սպանաղ... Այդ կանաչեղեններն ուտելու ամենալավ ժամանակն է: Կարելի է թե հում ուտել, թե եփած: Ովքեր պաս են պահում՝ առանց ձվի և կարագի, ձեթով տապակած կամ շորվա (սուպ):
Այսօր ես ծառ և վարդի թուփ եմ տնկել ու կանաչեղեն եմ սերմել, նաև աղով տրորելով՝ կերել եմ հում եղինջ, ինչպես նաև եփել եմ եղինջ: Շա՜տ համով է: Լավ օր է Ավագ հինգշաբթին:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/hranush.kharatyan/posts/617969645021982
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել