Բաղադրիչներ
- սիսեռ - 0,5 բաժակ
- ջուր - 5 ճ/գդ
- քունջութ - 1 ճ/գդ
- սխտոր - 4 պճեղ
- ալյուր - 200 գր
- բուսայուղ
Պատրաստման եղանակ
- Սիսեռը ջրի մեջ թրջում ենք մինչև ուռչի։ Այնուհետև եփում ենք մինչև պատրաստ լինի։

- Խմոր ենք հունցում։ Եթե ունենք խոհանոցային կոմբայն կարող ենք դրանով հունցել խմորը. լցնում ենք սիսեռը, ալյուրը, քունջութը, ճզմած սխտորը և ջուրը։ Այնքան ենք խառնում մինչև համասեռ զանգված ստանանք։ Եթե խմորը շատ պինդ է, մի քիչ ջուր ենք ավելացնում և խառնում։ Եթե այս ամենը ձեռքով ենք խառնելու, սիսեռը պետք է բլենդերով խյուսի վերածենք, այնուհետև խառնենք մյուս բաղադրիչներին։ Բավականին պինդ խմոր ենք հունցում։ Ձեռքերին չկպչող խմոր պետք է ստանանք։

- Աշխատանքային սեղանի վրա ալյուր ենք ցանում։

- Խմորը որքան հնարավոր է բարակ ենք գրտնակում և կլոր դանակի միջոցով շեղանկյունաձև կտրատում ենք։
- Կաթսայի մեջ բուսայուղ ենք լցնում և չիպսերը երկու կողմից տապակում` մինչև ոսկեգույն դառնան ( բուսայուղը շատ ենք լցնում, այն պետք է չիպսերն ամբողջությամբ ծածկի ) ։

- Եվ ամեն բան պատրաստ է:

Այսպիսով, այս տեսակ չիպսեր կարելի է մատուցել պահքային ապուրի հետ, կարելի է նաև օգտագործել որպես պահքային աղցանի բաղադրամաս։ Շատ համեղ և օգտակար:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BD%D5%AB%D5%BD%D5%A5%D5%BC%D5%B8%D5%BE-%D5%B9%D5%AB%D5%BA%D5%BD%D5%A5%D6%80/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



