Ինչպես պետք է սխտորը ճիշտ օգտագործելLife.panorama.am-ը գրում է.
Տոմատի սոուս պատրաստելիս, հավանաբար, սխտորը կտրատում եք և այն անմիջապես լցնում տաք յուղի մեջ։ Այսպես պետք չէ անել։ Սխտորը կտրելուց հետո միանգամից տաք յուղի մեջ լցնելու դեպքում օրգանիզմ ալլիցին չի մտնում։ Ալլիցինը սխտորի մեջ առկա ամենաառողջարար բաղադրիչն է։
 
Էնզիմները, որոնք արտադրում են ալլիցինը, ակտիվացած չեն, քանի դեռ սխտորը մաքրված չէ, և այն շատ արագ անգամ ամբողջությամբ վերանում է, երբ հայտնվում է տաք յուղի մեջ։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել