Life.panorama.am-ը գրում է.Տոմատի սոուս պատրաստելիս, հավանաբար, սխտորը կտրատում եք և այն անմիջապես լցնում տաք յուղի մեջ։ Այսպես պետք չէ անել։ Սխտորը կտրելուց հետո միանգամից տաք յուղի մեջ լցնելու դեպքում օրգանիզմ ալլիցին չի մտնում։ Ալլիցինը սխտորի մեջ առկա ամենաառողջարար բաղադրիչն է։
Էնզիմները, որոնք արտադրում են ալլիցինը, ակտիվացած չեն, քանի դեռ սխտորը մաքրված չէ, և այն շատ արագ անգամ ամբողջությամբ վերանում է, երբ հայտնվում է տաք յուղի մեջ։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2016/03/04/garlic/451443
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



