Բաղադրիչներ
- միս խոզի - 1 կգ (փափուկ)
- չիր սալորի - 200 գր
- ընկույզ - 100 գր
- ձու - 1 հատ
- պաքսիմատ
- աղ
- պղպեղ սև
- բուսայուղ
Պատրաստման եղանակ
- Ընկույզը մանրացնում ենք։
Սալորաչիչը մանր կտրատում ենք։
Խառնում ենք ընկույզն ու սալորաչիրը։
Խոզի միսը 5 մմ հաստությամբ կտորների ենք բաժանում։
- Այնուհետև խոզի միսը ծեծում ենք։
Յուրաքանչյուր կտորի վրա լցնում ենք ընկույզով և սալորաչրով միջուկը։
Ռուլետաձև փաթաթում ենք և չոփիկով ամրացնում։
Ձուն հարում ենք։
- Ձվի վրա աղ ու պղպեղ ենք ավելացնում։
Ռուլետները թաթախում ենք ձվի մեջ։
Այնուհետև պաքսիմատի մեջ և մոտ 15 րոպե տապակում ենք բուսայուղի մեջ յուրաքանչյուր կողմից։
- Պատրաստի ռուլետները կտրում ենք և տաք վիճակում մատուցում:

Շատ հետաքրքիր և համեղ ամանորյա խորտիկ է։ Եթե խոզի միս չունենք, այն կարող ենք հավի մսով փոխարինել:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



