Բաղադրիչներ
- ծովախեցգետնի ձողիկներ - 240 գր
- ձու - 3 հատ (խաշած)
- բրինձ - 3 ճ/գդ (խաշած)
- սոխ - 150 գր
- ձուկ - 150գր (պահածոյացված սպիտակաձուկ)
- մայոնեզ
- աղ
- պղպեղ սև
Պատրաստման եղանակ
- Սոխը մանր կտրատում ենք։ Վրան լցնում ենք եռման ջուրը և 10 րոպե թողնում։ Այնուհետև ջուրը թափում ենք։ Դա արվում է այն նպատակով, որ սոխը դառը չլինի։
Ձուկը պատառաքաղով ճզմում ենք։ Հավի ձվերն անցկացնում ենք մանր քերիչով։
- Միջուկի առաջին տարբերակի դեպքում սպիտակաձուկը, ձվերի կեսը և սոխը խառնում ենք և աղով ու պղպեղով համեմում։ Մայոնեզը լցնում ենք ու խառնում։
Միջուկի երկրորդ տարբերակի դեպքում բրինձն ու մնացած ձվերը խառնում ենք և աղով ու պղպեղով համեմում։ Լցնում ենք մայոնեզն ու խառնում։
- Ծովախեցգետնի ձողիկը բացում ենք։ Վրան ենք լցնում միջուկը և ծովախեցգետնի ձողիկը զգուշորեն ծալում։

- Այնուհետև ձողիկները 1-2 ժամով դնում ենք սառնարանը։ Հետո սառնարանից հանում ենք և ոչ մեծ կտորների բաժանում։

Ինչպես նկատեցիք՝ ծովախեցգետնի ձողիկներ լցոնելն այնքան էլ բարդ գործ չէ։ Լցոնելու համար կարող ենք ծովախեցգետնի հետ համահունչ ցանկացած տեսակի միջուկ պատրաստել:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



