Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ալյուր - 250 գր
- կարագ - 100 գր
- ձու - 1 հատ
- շաքարավազ - 85 գր
- կաթ - 1/2 ճ/գդ
- օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 1/2 ճ/գդ
- կոճապղպեղ (имбирь) - 3/4 թ/գդ (աղացած)
- դարչին - 1/4 թ/գդ
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
- Ջնարակի և ձևավորման համար՝
- շաքարի փոշի - 150 գր
- հյութ կիտրոնի - 1 թ/գդ
- ձու - 1 հատ (սպիտակուց)
- սննդի գունանյութ - 2-3 կաթիլ (կանաչ)
Պատրաստման եղանակ
- Շաքարավազն ու կարագը հարիչով հարում ենք։ Ավելացնում ենք ձուն, կաթն ու օսլան և նորից հարում։ Այնուհետև լցնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչը և համեմունքները։ Այդ ամենը գդալով լավ խառնում ենք։ Ալյուրը աստիճանաբար ենք լցնում, որպեսզի շատ կամ քիչ չլինի։ Արդյունքում պետք է փափուկ, բայց ոչ կպչուն խմոր ստանանք։ Խմորը փաթաթում ենք սննդային թաղանթի մեջ և 30 րոպեով դնում սառնարանը։
Սառեցրած խմորը յուղաթղթի վրա ոչ հաստ շերտով բացում ենք։ Վրան դնում ենք նախապես կտրած ուղղահայաց թուղթը և խմորի ավելցուկները հեռացնում։
- Այնուհետև ուղղանկյունը տարբեր կտորների ենք բաժանում և չոփիկով մի քիչ հեռացնում իրարից։

- Այն տեղափոխում ենք նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխում 10-20 րոպե մինչև թեթև ոսկեգույն երանգ ստանալը։

- Սպիտակուցը ցածր արագության տակ հարում ենք մի քանի վայրկյան, մինչև փրփրի։
Հարելու ընթացքում աստիճանաբար ավելացնում ենք շաքարի փոշին։
Վերջում ավելացնում ենք կիտրոնահյութն ու խառնում: Ստացված ջնարակը բաժանում ենք 2 մասի։ Մի մասը (որն ավելի քիչ է) սպիտակ ենք թողնում, իսկ երկրորդին խառնում ենք սննդի գունանյութը: Ջնարակը լցնում ենք փոքր փաթեթների մեջ և ծայրը կտրում։
Ավելի մանրամասն, թե ինչպես պատրաստել ջնարակը այցելեք այստեղ: - Կանաչ ջնարակով պետք է պատենք ամբողջ փազլը, սկզբից ուրվագծերն ենք անում, հետո` մնացած մասերը։

- Երբ բոլոր մասերը չորանան, պետք է փազլը հավաքենք և սպիտակ ջնարակով տոնածառ նկարենք։

- Տոնածառի ներսում սպիտակ ջնարակով տարբեր տրամաչափի գնդիկներ ենք անում, մի մասի վրա ձևավորման համար նախատեսված գնդիկներ ենք լցնում։

- Թողնում ենք՝ ամբողջությամբ չորանա և տեղավորում ենք։


Կարող ենք ամանորյա թխվածքաբլիթ պատրաստելուց ներգրավվել նաև երեխաներին։ Տոնածառը ձևավորելու ընթացքը երեխաներին մեծ ուրախություն կպարգևի:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%A1%D5%B4%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D6%80%D5%B5%D5%A1-%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D5%A1%D5%AE%D6%84%D5%A1%D5%A2%D5%AC%D5%AB%D5%A9-puzzle/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



