Elq.am-ը գրում է.Հնարավոր է արդյոք կարելի է խուսափել մտավոր մի շարք խնդիրներից ՝ օգտագործելով կարրի: Ինչպես ընտրել, ինչպես պահել այս համեմունքը և ինչ մթերքների հետ օգտագործել: Կարրիի փոշու հիմնական բաղադրիչը անտիօքսիդանտներով հարուստ կուրկումինն է, որը պայքարում է ուղեղի ծերացման, ինչպես նաեւ ազատ ռադիկալների դեմ, որոնք գտնվում են ոչ միայն մեր ուղեղում, այլեւ ամբողջ մարմնում:
Սակայն կարրին օգտակար է ոչ միայն ուղեղին, այլ նաեւ շաքարախտի եւ սրտանոթային հիվանդությունների դեպքում: Բացի այդ, կծու փոշին և չիլին միասին ունեն դրական ազդեցություն դրտի վրա: Դրանց ջերմացնող հատկությունը նպաստում է արյան բարձր ճնշման իջեցմանը և նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի չափաքանակը: Շատ կարևոր է ընտրել այնպիսի կարրի, որի բաղադրության մեջ մտնում է և կորիանդր ՝ համեմի սերմ և կարմիր «կայենյան» պղպեղ, ինչպես անվանում են սովորաբար «չիլի»-ն:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://elq.am/115662.html
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



