Թուրինջի օգտակար հատկությունների մասինLife.panorama.am-ը գրում է.
Ինչպես հայտնի է, ցիտրուսները շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Վայրի բնությունում թուրնջ գոյություն չունի, այն գիտնականների կողմից ստացված միրգ է՝ պատվաստման արդյունք: Թուրինջի մեջ պարունակվում է պրովիտամին A և վիտամիններ C, B1, D,P, ինչպես նաև այն իր մեջ պարունակում է օրգանական թթուներ, հանքային աղեր և պեկտին:
Եվ այսպես, ներկայացնենք թուրինջի 5 օգտակար հատկությունները.
1. Օրգանական թթուների և էթերային յուղերի պարունակության շնորհիվ այս մրգերը նպաստում են նյութափոխանակությանը, լավացնում են մարսողությունը: Բացի այդ թուրինջը դուրս է հանում տոքսիններն ու ավելորդ հեղուկը օրգանիզմից, ինչի արդյունքում նիհարում եք:
2. Թուրինջի ֆրեշը ամրացնում է նյարդային համակարգը  և շատ էֆֆեկտիվ է գերհոգնածության ժամանակ, թուրինջի հոտը օգնում է հաղթահարել դեպրեսիան և բարձրացնում է տրամադրությունը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել