![](/static/news/b/2015/12/326712.jpg)
Բաղադրիչներ
Բաց գույնի բիսկվիթի համար՝
կեֆիր – 1 բաժակ
ձու – 1 հատ
շաքարավազ – 1 բաժակ
ալյուր – 1 բաժակ
սոդա – 1թ/գդ
Մուգ գույնի բիսկվիթի համար՝
կեֆիր – 1 բաժակ
ձու – 1 հատ
շաքարավազ – 1 բաժակ
ալյուր – 1 բաժակ
սոդա – 1թ/գդ
կակաո – 2ճ/գդ
Միջուկի համար՝
յոգուրտ մրգային – 6 տուփ(բանանի համով)
բանան – 4-5 հատ
Վրան զարդարելու համար՝
յոգուրտ մրգային – 2 տուփ(բանանի համով)
բանան – 4-5 հատ
շոկոլադ սև – 100գր
բուսայուղ – 2ճ/գդ
պնդուկ – 1 բուռ
Պատրաստման եղանակ
Բաց գույնի բիսկվիթի համար խառնում ենք կեֆիրը, ձուն և շաքարավազը:![tort-pancho-2](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-2.jpg)
Ապա ավելացնում ենք ալյուրը, սոդան և հարում ենք ստացված զանգվածը ձեռքի
հարիչով:![tort-pancho-3](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-3.jpg)
Պատրաստի խմորը լցնում ենք յուղաթղթով պատած ձևամանի մեջ և թխում ջեռոցում 20 -35 րոպե 180 աստիճանում:
![tort-pancho-4](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-4.jpg)
Մուգ գույնի բիսկվիթի համար խառնում ենք կեֆիրը, ձուն և շաքարավազը,ապա
ավելացնում ենք ալյուրը, սոդան և կակաոն ու հարում ենք ստացված զանգվածը ձեռքի
հարիչով:![tort-pancho-5](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-5.jpg)
Պատրաստի խմորը լցնում ենք յուղաթղթով պատած ձևամանի մեջ և թխում ջեռոցում 20 -35 րոպե 180 աստիճանում:
Պատրաստի կորժերը հանում ենք ձևամաններից և թողնում ենք, որ սառչեն:
![tort-pancho-6](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-6.jpg)
Ապա կորժերից որևէ մեկը կտրում ենք երկարությամբ:
![tort-pancho-7](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-7.jpg)
Ներքևի շերտը դնում ենք ափսեի վրա(որպես տորթի հիմք), իսկ երկրորդ շերտը
կտրատում ենք խորանարդիկներով:
![tort-pancho-8](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-8.jpg)
Բաց գույնի կորժը նույնպես կտրատում ենք խորանարդիկներով և ավելացնում ենք մուգ գույնի կտրատված կորժին:
![tort-pancho-9](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-9.jpg)
Ապա ավելացնում ենք կտրատված բանանը, յոգուրտը, խառնում ենք և դնում ենք
ստացված միջուկը տորթի հիմքի վրա:
![tort-pancho-10](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-10.jpg)
Սեղմում ենք միջուկը, տալով գմբեթի տեսք, ապա վրայից լցնում ենք յոգուրտը:
![tort-pancho-11](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-11.jpg)
Տարածում ենք յոգուրտը ամբողջ տորթի վրա և տեղափոխում ենք սառնարան ամբողջ
գիշեր:![tort-pancho-12](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-12.jpg)
Հալեցնում ենք շոկոլադը, ավելացնում ենք բուսայուղը և խառնում:
Բանանները կտրում ենք երկայնքով, բաժանելով 2-3 մասի, ապա բանանի երկայնքով
քսում ենք հալած շոկոլադը և դնում տորթի վրա:
![tort-pancho-13](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-13.jpg)
Մնացած հալած շոկոլադով պատում ենք տորթը և վրան շաղ ենք տալիս մանրացված
պնդուկը:
Պատրաստի պանչոն թողնում ենք 10 րոպե, ապա կտրատում ենք և մատուցում:
![tort-pancho-14](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-14.jpg)
![tort-pancho-15](http://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-pancho-15.jpg)
Համեղ տորթ պանչոի միջուկում բանանի փոխարեն կարող եք օգտագործել ցանկացած միրգ, ըստ Ձեր նախասիրության
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել