Բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակ
- Խառնում ենք կարագը, ձվի դեղնուցը, շաքարավազը, աղը, վանիլինը, ռոմը, քերիչով անցկացված կիտրոնի կեղևն ու ալյուրը և հունցում փափուկ խմոր: Պատրաստի խմորը փաթաթում ենք ցելոֆանի մեջ և տեղափոխում սառնարան 30 րոպեով:

- Հանում ենք խմորը սառնարանից, գրտնակով բացում, ապա բաժակով կտրում ենք հավասար քանակության շրջանակներ և օղակներ:
Կտրատված շրջանակներն ու օղակները դնում ենք պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա և թխում ջեռոցում 10-15 րոպե 180 աստիճանում:
- Պատրաստի թխվածքաբլիթները հանում ենք ջեռոցից, թողնում, որ սառչի, ապա շրջանակների վրա քսում ենք ջեմը, վրան դնում օղակներն ու մատուցում մեկ բաժակ տաք շոկոլադի հետ:

Ջեմով թխվածքաբլիթների կտորներն իրար միացնելու համար այստեղ օգտագործվել է ելակի ջեմ, սակայն կարելի է օգտագործել ցանկացած այլ պինդ կոնսիստենցիայի ջեմ: Ցանկալի է, որ
օգտագործվող ջեմը լինի թեթևակի թթվաշ, որպեսզի թխվածքաբլիթի քաղցրության հետ ավելի կոնտրաստային համ ստեղծի:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BB%D5%A5%D5%B4%D5%B8%D5%BE-%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D5%A1%D5%AE%D6%84%D5%A1%D5%A2%D5%AC%D5%AB%D5%A9/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



